sprid denna information, tack

26 september, 2010

Har du, eller vet du någon, som har en rhodesian ridgeback med sköldkörtelrubbning eller symmetrisk lupoid onychodystrofi (SLO)? Se till att denna hund bidrar till forskningen och rasens framtid!

Hur man går tillväga: Kontakta forskaren Katarina Sundberg på SLU i Uppsala. Hon skickar då ut de blanketter som man behöver för att ta ett kostnadsfritt blodprov hos valfri veterinär. Där finns även instruktioner till veterinären så att provet tas på rätt sätt. Veterinären skickar sedan provet till forskarna på SLU.
Katarinas mailadress under fliken SLO.

nya skor igen

Det är helt fantastiskt att forskarna på SLU vill hjälpa oss med vår underbara ras framtid. Det gäller att ta vara på den möjligheten!  😀

Idag är SLO inget stort problem hos rhodesian ridgeback. Vad vi vet är det endast ett fåtal individer som drabbats. Men genom forskning och kunskap kan vi göra allt vi kan för att förhindra att den tar fäste i vår underbara ras!

Nya bilder finns under fliken SLO, men bara för den som vågar.

Glada Keaton

26 september, 2010

Så här glad och lycklig blir man när man hälsar på syrran Karisma och farsan Arjuna. En fullspäckad eftermiddag igår full med bus, promenad, märgben och middag. Att haka på idolen Arjuna var otroligt spännande. Tyvärr är det bara koppelpromenader som gäller för Caesar, så tyvärr blir det inga busiga upptåg i skogen med honom hemma. Tack Madde för en jättemysig dag och supergod kantarellsoppa!