öron

28 september, 2010

foto: Jenny Jurnelius

Visst är de charmiga mina grabbar?

Idag var det fullt upp med promenader. Först en lunchprommis i Mälarhöjden med fröken Disa som hängde hemma själv. På eftermiddagen mötte vi upp Johanna och Alba för en promenad i Gömmareskogen. Keaton älskade Alba och Alba älskade Caesar, som var tvungen att promenera i skor och koppel. Inte så lätt att flörta in sig på snygga brudar som Alba då. Som vanligt blev det inte den där lugna och sköna promenaden som man alltid tror att det ska bli. Men trevligt hade vi!  🙂

Disa och Keaton

sprid denna information, tack

26 september, 2010

Har du, eller vet du någon, som har en rhodesian ridgeback med sköldkörtelrubbning eller symmetrisk lupoid onychodystrofi (SLO)? Se till att denna hund bidrar till forskningen och rasens framtid!

Hur man går tillväga: Kontakta forskaren Katarina Sundberg på SLU i Uppsala. Hon skickar då ut de blanketter som man behöver för att ta ett kostnadsfritt blodprov hos valfri veterinär. Där finns även instruktioner till veterinären så att provet tas på rätt sätt. Veterinären skickar sedan provet till forskarna på SLU.
Katarinas mailadress under fliken SLO.

nya skor igen

Det är helt fantastiskt att forskarna på SLU vill hjälpa oss med vår underbara ras framtid. Det gäller att ta vara på den möjligheten!  😀

Idag är SLO inget stort problem hos rhodesian ridgeback. Vad vi vet är det endast ett fåtal individer som drabbats. Men genom forskning och kunskap kan vi göra allt vi kan för att förhindra att den tar fäste i vår underbara ras!

Nya bilder finns under fliken SLO, men bara för den som vågar.

Glada Keaton

26 september, 2010

Så här glad och lycklig blir man när man hälsar på syrran Karisma och farsan Arjuna. En fullspäckad eftermiddag igår full med bus, promenad, märgben och middag. Att haka på idolen Arjuna var otroligt spännande. Tyvärr är det bara koppelpromenader som gäller för Caesar, så tyvärr blir det inga busiga upptåg i skogen med honom hemma. Tack Madde för en jättemysig dag och supergod kantarellsoppa!


Äntligen…

23 september, 2010

…har de tvåbenta lämnat stranden!

Caesar passade på att skutta lite i sanden, men blev snabbt trött.

Solälskare

22 september, 2010

Morgonsolen skiner in rakt på sängen. Gissa vilka som ligger just precis där och njuter.

Har du, eller vet du någon, som har en rhodesian ridgeback med sköldkörtelrubbning eller symmetrisk lupoid onychodystrofi (SLO)?
Se till att denna hund bidrar till forskningen och rasens framtid!

Kontakta forskaren Katarina Sundberg på SLU i Uppsala. Hon skickar då ut de blanketter som man behöver för att ta ett kostnadsfritt blodprov hos valfri veterinär. Där finns även instruktioner till veterinären så att provet tas på rätt sätt. Veterinären skickar sedan provet till forskarna på SLU. Katarinas mailadress finns under fliken SLO här ovan.

SLO är en autoimmun sjukdom där hunden tappar alla sina klokapslar, vanligtvis varenda en inom 2 månader. Risk finns att de nya klorna blir deformerade och sköra så att hunden tvingas uppleva fler skov under sin livstid. En fruktansvärd sjukdom. Mer information finns under fliken SLO. Där finns även länkar till den senaste forskningen där man nu bekräftar en genetisk koppling, en så kallad genetisk riskfaktor.

Hjälp mig att sprida denna information.
Vi måste värna om vår underbara ras och framtiden!

Aloe Vera

20 september, 2010

Ser ni vad det är som jag vill förmedla?
Caesars förhårdnader / liggsår som han haft i flera år på frambenen börjar plötsligt bli mjuka, fina och tunna. Och pälsen börjar växa i dem! Utan att jag behövt smörja dem. Pulporna har jag smörjt med Forevers Aloe Vera Gelly som ni vet, men när det gäller dessa mörka fula partier har jag lagt ned all hopp om att de ska försvinna. Helt otroligt vad som sker!

På översta bilden ser ni att den på höger framben nästan är helt borta, medan den på vänster (nedan) tar lite längre tid. Det är bara klicka på bilderna om ni önskar en förstorad bild.

Tunt och mjukt.

Svaret: Jag skvätter på lite Aloe Vera Gel på maten varje dag.

Glädjekväll

19 september, 2010

Idag är jag så glad! Caesar har varit så pigg och glad ikväll. Promenaden gick i trav och hemma fortsatte det med bus. Självklart inte på samma nivå som hos en frisk Caesar, men denna glädje var helt otrolig! Svansen viftade och blicken var glad! Det var inte länge sen ”promenaderna” bestod av att Caesar gick ut och la sig på närmsta gräsmatta. Där låg han tills jag tröttnade och vi gick hem.

Hans humör går upp och ned under denna period med klokapselavlossning och SLO. Ibland är han sur och tvär, vill ingenting förutom att sova. I timmar. Ibland är han glad en stund och svansen viftar. Men ikväll var något speciellt. Tyvärr har jag ingen bild, jag njöt av hans glädje istället. Underbara älskade Caesar.

Jag roade mig ofta med att ta bilder på Caesar som sover under våra ”promenader”.

sjön Gömmaren

18 september, 2010

Igår åkte jag, Caesar och Keaton till SEAskogen som jag kallar den. Skogen bakom SEA Hund & Katt i Kungens Kurva. Vi promenerade till sjön Gömmaren och stannade där en liten stund. Plötsligt från ingenstans kastade sig Keaton rakt ut i vattnet i ett enda stort hopp. Av hans reaktion ute i vattnet så verkade han inte uppskatta detta plötsliga infall…

Snabbt som tusan gick det upp ur vattnet och fick därefter tokspel med en massa spring. Han är för go min lilla kille.

Hundskor…

17 september, 2010

Om inte Caesars sjukdom vore jobbigt i sig så blir det sjukt mycket värre med detta hundskodilemma. Hundskor är bland det värsta jag vet. Jag har många önskemål på hur en hundsko ska vara, men jag inte hittat någon som uppfyller alla. Jag vill ha bra passform, mjuka, tåliga, hållbara, rimligt pris och att de andas men stoppar all fukt utifrån. Det brukar kallas vattenavvisande, men dessa blir tillslut dyngsura ändå. Snart kommer snön, slasket och saltet.

Häromdagen köpte jag ett par i mjukt gummi med mjuk men ändå grov sula. De som han har på bilden ovan. Utmärkt för dessa regniga dagar, tänkte jag. Men passformen är urdålig. På promenaderna får man ständigt stanna och fixa till skorna. Hopplöst. Ska sticka iväg idag igen och kika på ett par nya. Eller borde jag säga två par nya, det är ju fyra tassar?

Keatonbus

16 september, 2010

Jag tror Keaton kommer bli fotbollsproffs när han blir stor. Han kan ta vad som helst och dribbla med, även skurhinken.

Här har ni ett gulligt klipp med Keaton och bus!
Klicka på länken:

www.youtube.com/watch?v=RMRlWDLbgJA

Jag har tidigare lagt upp två små filmer på youtube på grabbarna:

www.youtube.com/watch?v=9lzs-TijlUE

www.youtube.com/watch?v=1iqcVojRW9I